По данни на Австрийската здравноосигурителна каса 41 690 души в Австрия са

...
По данни на Австрийската здравноосигурителна каса 41 690 души в Австрия са
Коментари Харесай

Австрийски здравни експерти отчитат най-високата досега COVID вълна в страната

По данни на Австрийската здравноосигурителна каса 41 690 души в Австрия са били в отпуск по болест с COVID-19 през предходната седмица и над 90 000 са били в отпуск по болест поради грипоподобни инфекции, заяви по първа стратегия на публичното радио имунологът Андреас Бергталер. Предвид на най-високата вълна на Коронавирус до момента, той е за правене на самобитна " вирусна прогноза " по сходство на метеорологичните прогнози.
Мониторингът на отпадните води също демонстрира, че в момента броят на инфектираните с вируса на Коронавирус е по-висок след като и да е било, изключително във Виена и Долна Австрия, само че също и в множеството други райони.
Вирусният товар се мери в милиони генни копия на гражданин дневно: сега Виена е със стойност 800, като най-високата стойност, измерена до момента тук, е била 600 по време на вълната през лятото на 2022 година Този сигнал от отпадните води продължава да пораства през последните дни, споделя вирусологът и имунологът Бергталер от Медицинския университет във Виена: това е " вълна, която евентуално в никакъв случай не е виждана до момента в пандемията в тази форма и на това равнище ".
Поразително е, че подвариантите на Пирола се разрастват. Пиролът е изключително инфектиран вариант на Омикрон. Въпреки това няма индикации, че протичането на болестта се трансформира. В момента тези нови разновидности съставляват тридесет и пет % от степента на заразяване, измерена посредством отпадните води, споделя имунологът.
Това също усилва вероятността от заразяване - в случай че не се вземат защитни ограничения. Те включват носене на маска и педантична персонална хигиена. Според откривателя би било рационално също по този начин да се предложат благоприятни условия за тестване и да се улесни имунизирането. Във всеки случай броят на имунизационните дози до момента през тази година е нищожен.
Бергталер поддържа и създаването на самобитен " вирусна прогноза " сходно на метеорологичната, която може да се прави всекидневно. Това е по този начин, тъй като вероятността да се болестите зависи от разнообразни параметри, като да вземем за пример дали сте на закрито, с какъв брой хора сте, само че роля играят и метеорологичните условия и общата периодичност на заразяване.
ЕС към този момент има предпочитание да събере всички тези данни и сходно на прогнозата за времето да предизвести дали през идващите дни има изключително висок риск от заразяване. Това би било самобитно предизвестие за вируси, също и във връзка с други болести като грип и респираторно-синцитиален вирус - друго респираторно заболяване. По този метод може да се направи опит да се обезпечи добра основа за взимане на решения за персонални защитни ограничения.
Според откривателя обаче за това е належащо епидемиологичните данни да бъдат допустимо най-точни, с цел да може да се пресметна вероятността за настоящия риск от заразяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР